• Κοκολιός Θεόδωρος
    [Μαθηματικός - Φυσικός Καλλιεργητής]

    Υποψήφιοι

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πτολεμαΐδα, από προσφυγικές ρίζες.

Σπούδασα στο μαθηματικό τμήμα του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχοντας φοιτήσει ένα χρόνο στο αντίστοιχο τμήμα στη Βαλένθια, της Ισπανίας.

Εργάστηκα ένα χρόνο στο κέντρο φυσικής καλλιέργειας στην Έδεσσα και εδώ και δύο χρόνια, που είμαι στην Πτολεμαΐδα, έχω ξεκινήσει ένα φυσικό αγρόκτημα στην Κρυόβρυση.

Μαζί με μια ομάδα φίλων, έχουμε ξεκινήσει τη δημιουργία ενός δικτύου συγκοινωνούντων φυσικών πολυλειτουργικών αγροκτημάτων, που συντονίζοντάς τα, μέσω μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, θέλουμε να πετύχουμε την αναίμακτη, αειφόρο και πολύπλευρη αξιοποίηση του φυτικού και ζωικού δυναμικού της περιοχής μας, όπως και των μοναδικών φυσικών και κλιματικών ιδιαιτεροτήτων της.

Οι λόγοι της συμμετοχής μου στην ανεξάρτητη πολιτική κίνηση πολιτών "με το βλέμμα στο μέλλον", με υποψήφιο δήμαρχο τον Στάθη Κοκκινίδη, είναι πολλοί και αφορούν κυρίως την αναγκαία συμφιλίωση του ανθρώπου με την υπόλοιπη φύση, εντός και εκτός πόλης. Πιστεύω στην ελευθέρωση την παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας, από τις παράπλευρες σκοπιμότητες, και στην ουσιαστική επαναξιολόγησή τους, θέτοντάς τες ως το κλειδί για τη μετάβαση στις μελλοντικές ελεύθερες κοινωνίες των ανθρώπων!