Στο σκοτάδι απαντάς με φως

Του Γιάννη Εφραιμίδη

Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Με το Βλέμμα στο Μέλλον» με υποψήφιο δήμαρχο τον Στάθη Κοκκινίδη


Το θέμα του ηλεκτροφωτισμού για τον Δήμο Εορδαίας αποτελεί ένα από τα σημαντικά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών του και η πρόκληση για την επόμενη ημέρα είναι:

Καμία γειτονιά, καμία κοινότητα, κανένας δρόμος  πλέον στο σκοτάδι

Στο σκοτάδι απαντάς με φως

Επιβάλλεται να γίνει αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε νησίδες, πεζοδρόμια και σε επιλεγμένους οδικούς άξονες του Δήμου Εορδαίας, και της πόλης της Πτολεμαΐδας και των κοινοτήτων του, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, και συντήρηση του υπόλοιπου δικτύου.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι η εναρμόνιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας, ο περιορισμός στην κατανάλωση ενέργειας αλλά και η ανάδειξη ενός σύγχρονου νυχτερινού αστικού φυσικού περιβάλλοντος.

Πρέπει να αντικατασταθούν τα παλαιά φωτιστικά φωτιστικών σε όλους τους δρόμους με σύγχρονα φωτιστικά τεχνολογίας LED, τα οποία θα βελτιώσουν τον νυχτερινό φωτισμό σε όλο τον Δήμο Εορδαίας και θα εξοικονομήσουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος στον Δήμο μας και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Η αναβάθμιση αυτή μπορεί να διατηρηθεί μέσα από τακτική επιθεώρηση και έλεγχο του δημόσιου φωτισμού σε σταθερή βάση (μηνιαία) και αποτελεί μέρος της αποστολής των δημοτικών υπηρεσιών, για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των Δημοτών μας, με την προϋπόθεση της στελέχωσης του γραφείου ηλεκτροφωτισμού και τον άρτιο εξοπλισμό του, με τα απαραίτητα εργαλεία, το απαιτούμενο ηλεκτρολογικό υλικό και τα επαγγελματικά οχήματα.

Αξιοποιούμε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα των συμπολιτών μας, τα οποία προέρχονται από το κομμάτι των ανταποδοτικών τελών, για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.