Ως γονέας με παιδί με αναπηρία έχω να καταθέσω το παράπονο μου.

Το κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας ξεκίνησε την λειτουργία του εδώ και 9 με 10 χρόνια περίπου. Όταν ξεκίνησε μας υποσχέθηκαν ότι για τα ΑΜΕΑ θα είναι δωρεάν, μετά από λίγο καιρό ότι τα λειτουργικά έξοδα ήταν πολλά και δεν ήταν αυτό εφικτό. Οπότε ξεκινήσαμε να πληρώνουμε 45€ συνδρομή . Όλα καλά ήταν όλα αυτά τα χρόνια. Η μηνιαία συνδρομή μας όλο και κατέβαινε, ώσπου έφτασε τα 35€.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 όμως αντί να ξεκινήσουμε όπως κάθε χρόνο μας άφησαν στο περιθώριο. Η μία προπονήτρια έφυγε στο εξωτερικό λόγω γάμου και η δεύτερη ζήτησε αύξηση στον μισθό της. Από 3,5€ που ήταν η ώρα ζήτησε 6€. Κάτι το οποίο δεν έκανε δεκτό ο δήμαρχος της πόλης μας, οπότε ψάξαμε (μαζί με τον σύλλογο ΑΜΕΑ δυτικής Μακεδονίας με πρόεδρο τον κύριο Στέλιο Αντωναρίδη) προπονητές ειδικής αγωγής. Βρήκαμε 2 προπονήτριες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μας βγαίνει ο μήνας με 2 μαθήματα εβδομαδιαία στα 90€. Κάτι πολύ δύσκολο για όλους εμάς που αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα και λόγω ανεργίας κάποιον γονέων.

Ζητάμε να υπάρχουν προπονητές ειδικής αγωγής με μηνιαίο μισθό ( όπως και οι υπόλοιποι προπονητές) και για τα δικά μας παιδιά, μην τα βάζετε στο περιθώριο. Επίσης θα ήθελα να πω ότι έγιναν αγώνες για ΑΜΕΑ το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο κολυμβητήριο μας αλλά χωρίς τα δικά μας παιδιά, τα 19 παιδιά ΑΜΕΑ που παρακολουθούσαν τόσα χρόνια μαθήματα κολύμβησης . Κρίνω ότι είναι πολύ άδικο και δεν δείχνει να ενδιαφέρεται κανείς για αυτό.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.