Οι ρίζες της καρδιάς μου βαθιές στα χώματα της Βλάστης και οι κλώνοι στους ολάνθιστους κήπους των γειτονιών της Πτολεμαΐδας των παιδικών μου χρόνων.

Είμαι κόρη  του Μιχάλη και της Βαρβάρας Τζιούφα, Βλατσιωτιών της Πτολεμαΐδας

Μεγάλωσα και ολοκλήρωσα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή μου στην Πτολεμαΐδα και στησυνέχεια σπούδασα στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. όπου κατά τη διάρκεια των σπουδών μου διετέλεσα συνεργάτης στον Τομέα του Συνταγματικού Δικαίου της Πολιτικής Επιστήμης. Ασκώ επί σειρά ετών το επάγγελμα της Δικηγόρου στην Πτολεμαΐδα.

Πιστεύω ακράδαντα πως γνώμονας για την άνθιση της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να είναι το τρίπτυχο Πολίτης-Πόλις-Πολιτισμός με τις αξίες και τους γόνιμους προβληματισμούς που οι έννοιες αυτές φέρουν από την άφθαστη ελληνική διανόηση.

Υπήρξα Πρόεδρος του Συλλόγου ΒλατσιωτώνΠτολεμαΐδαςκαι μέλος της επιτροπής αγώνα, στην κρίσιμη περίοδο της επιτυχούς προσπάθειας για την ανακήρυξη της Βλάστης ως Ιστορικής Κοινότητας.  Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου ΒλατσιωτώνΠτολεμαΐδας,  είμαι μέλος της επιτροπής για την ένταξη του «Τρανού Χορού» της Βλάστης στην άυλη κληρονομιά της Ελλάδας και της UNESKO. Η ένταξη στον κατάλογο της άυλης κληρονομιάς της Ελλάδας είναι ήδη γεγονός. Η τεσσάρων αιώνων ιστορία της Βλάστης είναι  παραδειγματική για την δυναμική που μπορούν να αποκτήσουν οι τοπικές κοινωνίες κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, όταν οι πολίτες τους ελεύθεροι από φόβους και εγωιστικές δεσμεύσεις το αποφασίσουν , το διεκδικήσουν και το υλοποιήσουν

Είμαι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου «Βόρειο Πεδίο» και του πολιτιστικού συλλόγου «ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ» στις δράσεις των οποίων συμμετέχουν δεκάδες πολίτες του Δήμου Εορδαίας κάθε ηλικίας και πεποιθήσεων και ξέρω  πως ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι η υπέρβαση των αδυναμιών μας και συνάντησή μας με τον φωτεινό μας εαυτό

Κρίνω πως ο κυρίως αγώνας για να σταθούμε εκ νέου   στα πόδια μας   θα  πρέπει να δοθεί στις τοπικές κοινωνίες τις αποφασισμένες να κάνουν πράξη την αυτονόμησή τους από τον στρεβλωτικό εναγκαλισμό της κεντρικής εξουσίας και της στείρας και καταστροφικής κομματοκρατίας.

Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του παιδικού μου φίλου Στάθη Κοκκινίδη να μην λείψουμε από την πρώτη γραμμή στον αγώνα για το αύριο της αγαπημένης μας πατρίδας που μας θέλει όλους ενωμένους στον κοινό σκοπό.

Η ιστορική συγκυρία δοκιμάζει τις αντοχές της ύπαρξής μας.