Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού

Πάντα πίστευα πως η επιλογή να εκθέσει κανείς τον εαυτό του στην «κρίση» των συμπολιτών του, αποτελεί μια γενναία πράξη και θέλει «αρετή και τόλμη», - ακριβώς σαν την ελευθερία – όπως λέει και ο ποιητής. Έχοντας υπάρξει κόρη πολλάκις υποψηφίου δεν το σκεφτόμουν, διότι οι εκλογές ήταν για την οικογένεια μια δύσκολη περίοδος. Ωστόσο πάντα εμπλεκόμουν ενεργά με την κοινωνική δράση και με κάποιον τρόπο πάντα αυτή συνδεόταν με την πόλη. Ο Δήμος Βόλου άνοιξε πρώτος την πόρτα στις ιδέες μου και επί 10 χρόνια υπήρξε μια πολιτιστική σύνδεση με το Πανεπιστήμιο, της οποίας ήμουν ενεργός κρίκος.

Ο Δήμος Εορδαίας, όταν επέστρεψα πια, δημιούργησε μια δομή για να στεγάσει τις ιδέες αυτές, το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι –στο οποίο εργάζομαι τα τελευταία δέκα χρόνια και αποτελεί μια μικρή κοιτίδα πολιτισμού με όσα έχει καταφέρει . Κι ύστερα ήρθε το Φεστιβάλ. Και μια πόλη που γιορτάΖΕΙ. Μια πόλη που διψάει για μουσική, θέατρο, εικαστικά, σεμινάρια, βιβλία. Μια πόλη που ξαφνικά μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό και ενεργό κύτταρο πολιτισμού. Και σκέφτηκα, γιατί όχι; Γιατί να μην μπορεί η πόλη να είναι τόπος να επιλέγεις να ζεις, αλλά να γυρνάς από ανάγκη; Γιατί αυτό το κομμάτι πολιτισμού και ποιότητας ζωής, που αγγίζει κάθε στιγμή της ζωής μας, να μην μπορέσει να γίνει το όχημα να γίνουν όλα λίγο πιο φωτεινά;

Με τον Στάθη Κοκκινίδη γνωριστήκαμε το 2017, στο πρώτο Φεστιβάλ. Ήμουν πρόεδρος της Υψικαμίνου, και η βοήθεια και συνεργασία του ήταν πολύτιμη. Εκτιμώ πολλά πράγματα στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του και ακόμα περισσότερα στον τρόπο που σκέφτεται και οραματίζεται την πόλη. Μέσα στην παρέα που έχει το Βλέμμα στομέλλον, συνάντησα ανθρώπους που το φαντάζονται όπως κι εγώ, ξεχωριστό και γεμάτο φως.

Ναι, η Εορδαία μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να δημιουργήσει το δικό της ξεχωριστό μέλλον. Η συνύπαρξη , η συνεργασία και το όραμα κάνουν τη διαφορά. Η Πτολεμαΐδα μπορεί να γίνει πραγματική πόλη του φωτός. Λέω όχι στην επανάληψη. Λέω ναι στην κοινή προσπάθεια ανθρώπων που λειτούργησαν για μικρές καθημερινές αλλαγές.

Είμαι η Μάρθα Μαυρίδου. Πατέρας μου είναι ο Ονούφριος Μαυρίδης , γιατρός,  μητέρα μου η Μαίρη και αδέρφια μου ο Γρηγόρης και η Αλεξάνδρα Είμαι νηπιαγωγός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Σκηνοθεσία θεάτρου και διδακτορικού στην παιδική λογοτεχνία και τις παραστατικές τέχνες. Σε λίγο καιρό ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου στην Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και τη Διαμεσολάβηση. Δουλεύω 22 χρόνια με παιδιά και 19 και με ενήλικες. Τα παιδιά μου έμαθαν πως ο κόσμος μας είναι καλύτερος όταν τον βλέπουμε μέσα από τα μάτια τους, μέσα στην απλότητα και την αλήθεια. Έχω μια ανιψιά, τη Μαρία και γι’ αυτήν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά θα προσπαθήσω να συμβάλω να γίνει η Πτολεμαΐδα η καλύτερη πόλη του κόσμου.